1 zoete ui
2 teentjes knoflook
3 gekookte of gestoomde zoete maïskolven
800 gr zoete aardappel
3 takjes tijm
4 kippendrumsticks
150 ml plantaardige of lichte room
½ tl chilivlokken
1 tl kippenkruiden
citroensap
Olijfolie
Peper en zout
Bereiding :
Warm de oven voor op 185°C.
Pel en snij de ui in partjes.
Pel en plet de knoflook.
Hak de maïskolven in grove stukken.
Schil de zoete aardappel en snij in blokjes van 2-3 centimeter.
Kruid de kippenbouten met kippenkruiden, peper en zout.
Leg in een ovenschaal de zoete aardappel, ui en maïs, besprenkel met olijfolie en kruid met de knoflook, chilivlokken en zout.
Wrijf goed door elkaar en leg de kippenbouten en tijm ertussen.
Bestrooi alles nog met een beetje kippenkruiden en bak in de oven gedurende 25 minuten.
Haal uit de oven, overgiet met de room en zet opnieuw in de oven gedurende 20 minuten.
Besprenkel met enkele druppels citroensap en dien op.