4 kleine zoete aardappelen
½ teentje knoflook
1 rode ui
1 pepertje
2 el peterselie
3 el witte balsamico-azijn
1 tl honing
Olijfolie
Peper en zout
Bereiding
Was de zoete aardappelen en snij ze in ronde schijven van 5 mm dik.
Besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout.
Leg ze op het warme barbecuerooster en gril ze aan beide kanten tot ze mooie grilstrepen hebben.
Leg ze opzij op het rooster (indirecte warmte), sluit het deksel van de barbecue en laat 10 minuten garen.
Pers de knoflook en hak de rode ui, het pepertje en de peterselie fijn.
Meng dit alles in een schaaltje met de balsamico-azijn, de honing en een scheutje olijfolie.
Kruid met peper en zout en meng tot een gladde vinaigrette.
Schik de gegrilde schijven zoete aardappel op een leuk bord
Besprenkel met de vinaigrette en serveer.