400 gr scampi’s
500 gr linguine
120 gr pancetta
1 ui
2 teentjes knoflook
Enkele takjes verse basilicum
Enkele takjes verse peterselie
4 el olijfolie
2 dl witte wijn
400 gr tomaten in blik
Zeste van 1 citroen
1 tl chilivlokken
1 el verse oregano
150 gr geraspte Parmezaanse kaas
Peper en zout
Bereiding
Snipper de ui
Pers de knoflook
Snijd de pancetta in blokjes
Hak de verse kruiden fijn.
Verhit de olijfolie in een pan.
Bak de scampi’s er heel kort in en leg ze op een schaal.
Doe de blokjes pancetta, ui en knoflook in de pan en bak enkele minuten.
Zorg dat de knoflook niet aanbrandt.
Blus met de wijn
Voeg de tomaten toe, samen met een zeste van citroen,de chilivlokken, de oregano, het basilicum en de peterselie.
Breng op smaak met peper en zout
Laat nog 15 minuten sudderen.
Kook intussen de linguine al dente.
Doe de scampi’s terug in de pan, voeg de linguine ook toe en roer om.
Dien op met geraspte Parmezaanse kaas.