1 courgette in blokjes
1 aubergine in blokjes
10 gr boter
3 eieren
125 ml vloeibare room
70 gr geraspte emmentaler
1 rol bladerdeeg
Enkele blaadjes oregano
100 gr kerstomaten
Enkele blaadjes basilicum
Peper en zout
Bereiding :
Bak de groenteblokjes in wat boter in de pan. Breng op smaak met peper en zout. Klop de eieren op in een kom, kruid met peper en zout en meng er de room en kaas onder.
Bedek een taartvorm met het bladerdeeg. Prik er met een vork enkele gaatjes in. Bedek het deeg met de gebakken groenteblokjes.
Snipper de blaadjes oregano en strooi over de groenten. Giet het ei-room-kaasmengsel over de bereiding. Halveer de kerstomaatjes en schik ze op de taart. Bak 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Werk af met enkele blaadjes basilicum en serveer.