500 gr groene asperges
100 gr babyspinazie
150 gr gerookte heilbot
5 eieren
250 gr ricotta
1 dl extra lichte room (7% V.G.)
1 rol kruimeldeeg
2 el zonnebloempitten
Zwarte peper (molen)
zout
Bereiding :
Schil de asperges vanaf het midden en verwijder het harde uiteinde. Kook 5 minuten in lichtgezouten water. Giet af en spoed onder koud water. Laat uitlekken en snij in stukjes van 1 cm. Hak de spinazie grof.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het kruimeldeeg met het bakpapier uit in een taartvorm. Verdeel er de gerookte heilbot, de stukjes asperge en de spinazie over.
Breek de eieren en meng er de room en de helft van de ricotta onder. Kruid met peper en zout en giet in de taartvorm.
Verdeel de rest van de ricotta in toefjes over de quiche en bestrooi met de zonnebloempitten. Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven..