300 gr verkruimelde zandkoekjes
75 gr gesmolten boter
600 gr roomkaas
150 pure chocolade
150 gr melkchocolade
150 gr witte chocolade
400 ml ongeklopte slagroom
6 gelatineblaadjes
Rode vruchten naar keuze
Bereiding
Meng de gesmolten boter onder de koekjes
Verdeel het mengsel over de bodem van een bakvorm (springvorm van 24 cm, bekleed met bakpapier) en druk aan met de handen.
Plaats in de koelkast.
Week de gelatine in koud water gedurende 5 minuten.
Warm ondertussen 50 ml van de slagroom op in een steelpannetje
Knijp de gelatineblaadjes uit en los al roerend op in de room.
Laat afkoelen.
Klop met een mixer de roomkaas op en voeg voorzichtig al kloppend het slagroom-gelatinemengsel eraan toe.
Smelt afzonderlijk de witte en melkchocolade au bain-marie.
Laat ze op kamertemperatuur kort afkoelen.
Meng de helft van het roomkaasmengsel met melkchocolade en de andere helft met witte chocolade.
Klop 200 ml slagroom op en meng de helft onder het melkchocolade-mengsel.
Overgiet hiermee de koekjesbodem en laat 1 uur in de koelkast opstijven.
Meng nu de rest van de slagroom onder het witte chocolademengsel
Giet dit op de opgesteven melkchocolade. Laat opnieuw opstijven.
Verwarm de overige 150 ml slagroom in een steelpannetje
Hak de pure chocolade grof en overgiet de chocoladestukken met de warme room. Roer goed en laat 5 minuten afkoelen.
Giet de ganache over de witte chocolade en laat minimum 2,5 uur in de koelkast opstijven.
Werk de taart af met rode vruchten.