*Voor het zanddeeg :
180 gr tarwebloem
40 gr amandelpoeder
40 gr bloemsuiker
120 gr koude boter, in blokjes
Snufje zout
1 ei
*Voor de vulling :
150 gr amandelpoeder
150 gr bloemsuiker
30 gr tarwebloem
125 gr zachte boter
2 eieren
½ theelepel amandelextract
8 theelepels abrikozenconfituur
*Voor het glazuur :
100 gr bloemsuiker
10 gr melk
Bereiding :
Doe voor het zanddeeg de tarwebloem, het amandelpoeder, de bloemsuiker, de koude boter en het zout in een foodprocessor. Blitz alles kort door elkaar. Voeg vervolgens je ei toe en blitz nog eens kort. Wikkel het deeg in verhoudfolie en plaats minstens 1 u in de koelkast.
Meng het amandelpoeder, de bloemsuiker, de tarwebloem, de zachte boter en de eieren tot een gladde massa. Versterk de smaak van amandel met enkele druppeltjes extract.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bestuif je werkvlak met wat bloem en rol je deeg uit tot 4 mm dikte. Steek acht cirkels uit van ongeveer 12 cm diameter en bekleed elk bakvormpje met het deeg.
Verdeel 1 theelepel abrikozenconfituur en vervolgens 2 eetlepels frangipanevulling over elk taartje.
Bak de taartjes 30 – 35 minuten in de oven.
Meng de bloemsuiker met de melk tot een gladde, witte massa. Verdeel een koffielepel over elk afgekoeld frangipane-taartje