- 200 gr bloem
- 1/2 kl zout
- 2 el suiker
- 100 gr koude boter in blokjes,
- 1 ei
- 500 gr aardbeien
- 250 gr rabarber
- 120 gr suiker
- 50 gr boter
- een taartvorm van 25 cm doorsnede.
BEREIDINGSWIJZE :
Maak het deeg.
Meng de bloem met het zout en de suiker.
Meng het met de boter tot een kruimelig deeg.
Voeg het ei toe en kneed tot een bal.
Laat in vershoudfolie een uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °
Laat de boter en 70 gr suiker smelten in een steelpannetje.
Maak de rabarber schoon en snij hem in stukjes.
Spoel de aardbeien en snij ze doormidden.
Verdeel het fruit over de taartbodem
Giet er de met suiker gesmolten boter over
Strooi er de rest van de suiker over.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad, tot het iets groter is dan de vorm.
Rol het rond de deegrol
Leg het zo voorzichtig op het fruit.
Duw de zijkanten naar binnen.
Bak de taart 30 minuten in de oven.
Laat afkoelen
Draai de taart dan om op een bord.
SERVEER MET SLAGROOM
TIP : Laat de taart even afkoelen voor je ze omdraait.
Is de vorm nog warm dan is het vocht te vloeibaar en loopt het eruit.....
ook niet te lang laten afkoelen want dan blijft de karamel eraan plakken.