20 tot 24 scampi's
8 kleine aardappelen
1 aubergines
1 courgette
1 venkel,
1 rode ui
1 kl tijm
1 kl rozemarijn
kruidenboter
olijfolie.
voor de marinade
2 teentjes knoflook
1 el gehakte bladpeterselie,
1 koffielepel paprikapoeder
1 koffielepelel komijnpoeder
1 koffielepel korianderpoeder
2 el citroensap
2 el olijfolie
1/2 kl zout.
BEREIDINGSWIJZE
Pel de scampi's, maak ze schoon, maar laat het staartje eraan.
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom
Voeg de gepelde scampi's toe
Laat maximaal 1 uur marineren.
Kook de aardappelen in de schil.
Snij de aubergine en courgette met een mandoline in lange linten.
Maak de venkel schoon en snij in fijne plakjes.
Pel de rode ui en snij in ringen.
Wentelalle groenten door olijfolie
Bestrooi met de tijm en rozemarijn.
Gril degroenten in een grillpan.
Prik de scampi's op spiesjes en gril ze tot ze mooi rose zijn langs beide kanten.
Snij het hoedje van de aardappelen
Leg er telkens een plakje kruidenboter in
Leg het hoedje er terug op.
Serveer ze met de gegrilde groenten en de scampispiesjes.