1 ui
1 rode paprika
300 gr maïs uit blik
4 sneden brood
2 el mayonaise + extra
2 eieren
80 gr paneermeel
1 el paprikapoeder
Frituurolie
Peper en zout
Bereiding :
Hak de ui fijn en snij de paprika’s in kleine blokjes.
Fruit ze in een pan met wat olie tot ze gaar zijn.
Laat de maïs uitlekken, voeg toe aan de pan en kruid alles met peper en zout.
Laat afkoelen.
Snij de korsten van het brood en rol het kruim wat platter men een deegrol.
Snij het met een scherp mes in mooie vierkanten.
Besmeer die met mayonaise, leg er telkens een lepel groetenmengsel op en plooi dubbel tot driehoeken.
Druk de randen goed aan om af te sluiten.
Klop de eieren los in een schaaltje.
Giet het paneermeel in een tweede schaaltje en voeg er het paprikapoeder aan toe.
Rol de broodjes door het ei en vervolgens door het paneermeel.
Frituur ze in een pan in de olie tot ze goudbruin en krokant zijn.
Serveer ze met mayonaise.