200 gr malse boter
200 gr kristalsuiker
1 ei
1 tl vanille-extract
400 gr tarwebloem + extra
1 snuifje zout
Bereiding:
Klop de boter in de kom van de keukenrobot met de kristalsuiker op tot een bleek mengsel. Klop het ei los en mix samen met het vanille-extract onder het mengsel. Voeg de tarwebloem en het zout toe en kneed tot een homogeen deeg. Verdeel het in twee ballen, verpak ze in plasticfolie en leg ze minstens 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Bestuif het werkvlak met wat bloem. Rol 1 bal deeg met de deegrol uit tot een dikte van 5 mm. Steek er met uitsteekvormen koekjes in verschillende vormen uit en leg ze op de bakplaat. Herhaal met de tweede deegbal
Bak 10 à 12 minuten in de oven, tot de koekjes mooi goudbruin kleuren. Laat ze volledig afkoelen.
Decoreer de koekjes met glazuur. Klop daarvoor met de mixer 225 gr bloemsuiker op met 1 snuifje zout, 1 losgeklopt eiwit, 2 tl citroensap en 1 tl vanille-extract. Vul hiermee een spuitzak en spuit versiering of motiefjes op de koekjes.