1 ui in grove stukken
3 knoflookteentjes
1 tl venkelzaad
1 tl korianderzaad
Peper
750 gr kalkoengehakt
2 tl paprikakruiden
2 eetlepels zure room
2 courgetten
2 gele paprika's
olijfolie
enkele stengels lente-ui
enkele blaadjes sla
enkele kerstomaten
eventueel appelazijn.
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 200°
Maal ui, knoflook, venkel- en korianderzaad en wat peper fijn in de blender.
Doe het vlees, de paprikakruiden en de zure room erbij.
Meng opnieuw.
Snijd de courgettes dwars doormidden
Verwijder de zachte binnenkant.
Snijd fijn en doe hem bij de vulling, samen met de paprikablokjes.
Vul vervolgens de uitgeholde courgettehelften op met de vulling.
Laat ze in een ovenschaal, besprenkeld met wat olijfolie, 20minuten garen in de oven.
Meng de lente-ui, slablaadjes en kerstomaten.
Besprenkel met olijfolie en appelazijn.
Serveer deze courgettes met bijvoorbeeld aardappelen, rijst, ....