10 uien
1 l verse kippen- of groentebouillon
2 takjes tijm
2 blaadjes laurier
1 scheutje OXO (vloeibaar vleesextract)
2 eetlepels boter
peper.
voor de kaasbeschuit :
4 ronde beschuiten, 100 gr gemalen kaas, bv emmentaler
BEREIDINGSWIJZE
Schil de uien en halveer ze.
Snij de uien vervolgens in zeer fijne halve ringen.
Verhit een grote pan en laat de boter in smelten.
Bak de ajuinen op een matig vuur
Roer regelmatig om
Laat de groente goudbruin kleuren.
Let op : bak een grote hoeveelheid uien in twee of meerdere beurten, zodat
ze egaal kleuren.
Doe de gebakken ajuin in een grote soepketel
Giet er de groente- of kippenbouillon over.
Voeg tijm en laurier toe aan de soep en
Laat ze een halfuur zachtjes koken op een laag vuurtje.
Giet voorzichtig een scheutje Oxo in de soep
Proef regelmatig (Oxo vervangt het zout). Voeg wat peper toe.
Kaasbeschuit
Neem een ovenplaat
Leg er een vel bakpapier op.
Schik de beschuiten op de ovenplaat
Leg er een royale portie gemalen kaas op.
Plaats de kaasbeschuiten ongeveer vier minuten onder de ovengrill.
Zodra de kaas gesmolten is zijn ze klaar, een korstje hoeft niet.
Schep de soep in een kom en leg de kaasbeschuiten bovenop.