1 doos lange vingers
Eierdooiers en eiwit van 3 eieren
60 gr suiker
250 gr mascarpone op kamertemperatuur
125 ml koude slagroom
Snuifje zout
250 ml afgekoelde espresso
50 gr cacaopoeder
Springvorm van 19 cm diameter
Bereiding :
Snij met een broodmes lange vingers op dezelfde hoogte als je taartvorm. Houd de restjes opzij, die gebruik je voor de bodem.
Dip de vingers in de koffie en zet ze rechtop tegen de rand van de springvorm. Leg nu de bodem zo vol mogelijk met de restjes. Eventueel kan je ze zo snijden dat ze passen. Lepel er ook wat koffie over.
Klop de eierdooiers met de helft van de suiker en de mascarpone schuimig. Klop ook de slagroom lobbig en meng door het dooiermengsel. Roer niet te lang, maar zorg wel dat het een mooi geheel wordt.
Klop het eiwit met de rest van de suiker en zout. Meng het eiwit in twee porties door het roommengsel. Giet de helft in de vorm en beleg met lange vingers. Lepel er weer wat koffie over. Herhaal tot je vorm bijna vol is. Werk de bovenkant af met de rest van het mascarponemengsel. Strijk mooi egaal glad. Laat minstens 4 uur of een hele nacht in de koelkast staan om op te stijven.
Bestrooi vlak voor het opdienen met cacaopoeder.