300 ml slagroom
300 ml volle melk
2 vanillestokjes
10 eierdooiers
100 gr witte kristalsuiker
Wat lichtbruine basterdsuiker
Bereiding :
Doe de slagroom, de melk en het merg van de vanillestokjes in een pannetje. Ook de vanillestokjes zelf mogen erbij, zodat ze hun smaak kunnen afgeven.
Breng het mengsel aan de kook en roer regelmatig, zodat het niet aanbrandt. Haal je melkmengsel van het vuur.
Mix de eierdooiers samen met de kristalsuiker in je keukenmachine of met de handmixer. Mix tot het goed gemengd is.
Vis de vanillestokjes uit het warme melkmengsel en giet het dan bij de eieren. Blijf ondertussen mixen tot alles onder elkaar gemengd is.
Laat het geheel een uurtje rusten.
Verwarm je oven voor op 110°C.
Verdeel de crème over ondiepe schaaltjes en zet ze 45 min in de oven.
Laat je schaaltjes vervolgens een uurtje rusten in de koelkast.
Verdeel wat basterdsuiker over de afgekoelde schaaltjes en haal er de brander bij.
Karamelliseer de suiker met de brander. Je wilt een mooi, krokant laagje krijgen.