- 1 grote tomaat of 2 kleine per persoon
- 500 gr gehakt
- verse platte peterselie (fijngesnipperd)
- enkele takjes tijm
- 1 fijngesnipperde sjalot
- een paar klontjes boter
- spaghetti of rijst om erbij te serveren
- olijfolie
BEREIDINGSWIJZE
Hol de tomaten uit en bewaar de zaadlijsten en het sap. Kruid de holle tomaten met peper en zout en zet ze aan de kant. Meng de peterselie en de sjalot onder het gehakt en breng verder naar eigen dunk op smaak met peper en zout.
Vul de tomaten met het gehaktmengsel en plaats een klontje boter op de tomaat. Indien je gehakt over hebt kan je de balletjes rollen en gewoon bij de gevulde tomaten leggen.
Giet wat olijfolie over de tomaten en plaats nog enkele klontjes boter tussen de tomaten en enkele takjes tijm en schuif alles in een voorverwarmde oven op 190° (ONGEVEER 35 à 40 minuten).
Kook intussen de spaghetti of de rijst gaar en giet af.
Verwarm wat olijfolie in een pot en stoof de zaadlijsten en het sap van de tomatenaan en roer er de spaghetti of de rijst onder.
IN EEN MUM VAN TIJD STAAT HET AVONDETEN OP TAFEL. SMAKELIJK