- 1 kg rabarberstelen
- 1 kg aardbeien
- 1 dl sap van bloedappelsien
- 1 kg geleisuiker extra fruit drie minuten
- 8 bokalen.
BEREIDINGSWIJZE :
Spoel de rabarberstelen en dep droog.
Snij de rabarber in kleine stukjes, jonge rabarber hoef je de stelen niet te schillen.
Doe de rabarberstukjes in een ruime kookpot samen met het sap van de bloedappelsien.
Breng aan de kook.
Laat in 5 minuten tot moes koken.
Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien
Plet ze met een pureestamper.
Haal de pot van het vuur en roer de geplette aardbeien en de suiker erdoor.
Breng opnieuw aan de kook
Laat 3 minuten doorkoken onder voortdurend roeren.
Schuim indien nodig af.
Spoel de bokaaltjes met heet water
Plaats omgekeerd op een vochtige propere keukenhanddoek.
Vul de bokalen tot de rand met behulp van een pollepel of maatbeker.
Sluit onmiddellijk af met het schroefdeksel en draai de potjes om.
Laat zo 5 minuten staan om ze luchtledig te maken.