100 gr speculoos
150 gr fondant chocolade
150 ml room
500 gr mascarpone
150 gr witte chocolade
150 ml melk
6 gr gelatine
130 gr suiker
5 eieren
Bereiding :
Gelatine laten weken in koud water.
Melk verwarmen en hierin de gelatine laten oplossen.
Witte chocolade au bain-marie laten smelten.
Mascarpone loskloppen (met geutje amaretto).
5 ei-gelen met 65 gr suiker tot een ruban kloppen.
Voeg al roerend de warme melk bij de mascarpone, daarna de tot ruban geklopte ei-gelen en dan de gesmolten witte chocolade.
Klop 5 eiwitten en 65 gr suiker tot méringue en roer voorzichtig onder het kaasmengsel.
Laten opstijven in de koelkast, daarna in spuitzak.
Fondant chocolade laten smelten in de room (moet lopend blijven).
De lopende chocolade in een plastiek flesje doen met fijn spuitmondje.
Verkruimel de speculoos.
Vul de glaasjes eerst met verkruimelde speculoos, doe hierboven een laagje kaaschocolade, daarna een laagje gesmolten chocolade. Herhaal dit nog 1 keer.
Zet de tiramisu minimum 6 uur in de koelkast om op te stijven.