3 preiwitten
1 ui
2 teentjes knoflook
Blauwe kaas
330 ml blond bier
1 l kippenbouillon
150 ml room
Olijfolie
Peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel de prei en snij de steelaanzet weg. Leg op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 30 tot 35 minuten in de oven. Haal uit de oven, haal de buitenste bladeren weg en snij de rest in stukken. Bewaar de buitenste bladeren voor afwerking.
Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui en de knoflook zacht. Blus met 200 ml bier en laat alles even inkoken. Voeg de stukken gepofte prei en de kippenbouillon toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Mix fijn en kruid met peper en zout.
Werk af met een beetje extra bierschuim en blauwe kaas naar smaak Leg er nog een buitenste blad van de prei in.