150 gr boter
75 gr bloem
75 gr amandelmeel
1 tl bakpoeder
1 snuifje zout
150 gr kristalsuiker
3 eieren
1 tl amandelextract
60 gr frambozen
40 gr blauwe bessen
Voor de topping :
40 gr bloem
30 gr bruine suiker
¼ tl kaneelpoeder
1 snuifje zout
30 gr boter
65 gr frambozen
35 gr blauwe bessen
25 gr amandelschilfers
Bereiding :
Vooraf : Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de boter uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Beboter een ronde springvorm (19 à 20 cm diameter).
Meng in een kom de bloem met het amandelmeel, het bakpoeder en het zout. Klop in een andere kom de boter en de suiker tot een gladde, romige massa. Voeg de eieren en daarna het amandelextract toe en meng tot een homogene massa. Voeg het bloemmengsel toe en meng goed. Giet de helft van dit deeg in de springvorm. Leg er de frambozen en blauwe bessen op en bedek met de rest van het deeg.
Meng voor de topping de bloem met de bruine suiker de kaneel en het zout. Laat de boter smelten, voeg ze toe en meng goed.
Verdeel de frambozen en blauwe bessen over het deeg. Bestrooi met de crumble en de amandelschilfers. Bak de cake in 40 à 50 minuten in de oven. Dek in de helft van de baktijd af met een vel bakpapier, zodat de cake niet kan verbranden.
Peper met blauwe bes : Droog de blauwe bessen in de oven en meng ze in een pepermolen met zwarte en roze peperkorrels.