12 teentjes knoflook
3,5 dl melk
450 gr bloem
1 el zout
1 zakje gist
1 el verse of gedroogde kruiden (salie, tijm, peterselie)
2 el zonnebloemolie
1 losgeklopt ei
melk voor het bestrijken
eventueel ruw steenzout voor het bestrooien.
BEREIDINGSWIJZE
Vet de bakplaat in
Pel de knoflooktenen en kook ze een kwartier lang in melk.
Laat de melk met de knoflooktenen afkoelen en pureer ze.
Zeef de bloem en het zout boven een grote kom
Roer de gist en de kruiden erdoor.
Voeg er de knoflookmelk, de zonnebloemolie en het losgeklopte ei aan toe
Kneed het deeg goed door.
Doe het deeg in het ingevette kom
Laat het twee uur afgedekt staan op een warme plek tot het deeg genoeg gerezen is.
Kneed het deeg weer enkele minuten
Vorm er stevige bolletjes van en leg ze op de bakplaat
Maak met een nat scherp mes inkepingen in de bolletjes
Laat ze een kwartier staan.
Bestrijk de bolletjes met melk
Bestrooi eventueel met steenzout.
Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °
Leg de bolletjes op een rooster en laat ze voor het serveren even afkoelen.