200 gr witte chocolade
2 blaadjes gelatine
375 gr slagroom
75 gr suiker
2 eieren
1 eierdooier
50 ml amaretto (tip : wil je geen alcohol gebruiken, vervang de amaretto dan door water)
100 ml zure room
2 el cassondadesuiker (‘kinnekessuiker’)
100 ml advocaat
Bereiding
Smelt de chocolade au bain-marie.
Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.
Klop de slagroom lobbig (dikvloeibaar) met behulp van de ballongarde van je keukenmachine of mixer.
Zet de slagroom apart.
Klop nu de eieren, de eierdooier en de suiker op tot een wit en romig mengsel.
Verwarm de amaretto en los hier de uitgeknepen gelatine in op.
Klop dit al roerend door het eimengsel.
Schep de chocolade en slagroom door dit mengsel.
Verdeel over 6 dessertglazen.
Laat opstijven in de koelkast (+/- 1.5 uur).
Voor de saus meng je de zure room met de suiker en advocaat.
Serveer de witte chocoladebavarois met een lepel advocaatsaus.
TIP : garneer met rood fruit en/of witte chocoladeschilfers.