1 scharrelei
8 gr vanillesuiker
1/4 tl zout
1 tl gemalen kaneel
250 ml halfvolle melk
8 sneetjes wit casinobrood
40 gr roomboter
1 appel
1 rijpe banaan
75 gr witte druiven
Bereiding
Klop het ei, de vanillesuiker, het zout, de kaneel en melk in een diep bord.
Snijd de sneetjes brood schuin door. Wentel ze 1 voor 1 door het eimengsel en stapel ze op een bord. Schenk de rest van het eimengsel over de broodstapel. Laat intrekken.
Verhit de helft van de boter in een ruime koekenpan en bak de helft van de wentelteefjes in 5 minuten lichtbruin. Keer halverwege. Neem ze uit de pan, verhit de rest van de boter en bak de rest van de wentelteefjes lichtbruin.
Verwijder ondertussen het klokhuis van de appel en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1,5 cm. Schil en snijd de banaan in plakken van 1 cm. Halveer de druiven. Meng het fruit.
Verdeel de wentelteefjes over 4 platte borden en verdeel de fruitsalade erover. Lekker met poedersuiker of schenkstroop.