600 gr kipfilet
600 gr soepgroenten
800 gr minikrieltjes
200 ml room
1 eierdooier
3,5 el fijngehakte peterselie
3,5 el verse tijm
1 kippenbouillonblokje
Boter
Zout en peper
Bereiding:
Snij de kipfilet in stukken. Breng 1 liter water aan de kook en los er het bouillonblokje in op. Pocheer de stukken kip 15 minuten in deze bouillon, schep ze eruit en hou ze warm.
Laat een beetje boter smelten in een kookpan en stoof op een laag vuur de soepgroenten aan. Blus met de warme bouillon en leg er de krieltjes in. Zet het vuur hoger en laat koken tot de groenten beetgaar zijn. Klop de room op met de eierdooier, giet in de pan en laat verder sudderen. Bestrooi met de fijngehakte peterselie en de tijm en kruid met zout en peper.
Verdeel de stukken kip over de borden en napper met de bouillon met groenten.