4 eieren
400 ml melk
4 el vanillesuiker
12 dikke sneden oud brood,
boter
VOOR HET BELEG
50 gr boter
12 schijven verse ananas
3 el suiker,
1 el kaneel
200 gr bosbessen
bloemsuiker.
BEREIDINGSWIJZE
Klop de eieren stevig op met de melk en de vanillesuiker.
Dompel de sneden brood onder in dit mengsel en laat het brood het even absorberen, naargelang de dikte van de sneden.
Smelt een klontje boter in een pan met antiaanbaklaag, op een MATIG vuur.
Bak de sneden brood langs beide kanten voorzichtig goudbruin in 2 tot 4 minuten en hou ze warm.
Maak het beleg:
Smelt de boter in dezelfde pan.
Leg de schijven ananas erin
Bestrooi met de suiker en de kaneel.
Bak goudbruin langs beide kanten en laat karamelliseren.
Hou de gebakken ananas apart.
Giet de bosbessen in de pan en bak eventjes aan.
Verdeel de ananas-
schijfjes en de bosbessen over de sneden verloren brood en dien op,
bestrooid met bloemsuiker.