1 runderbouillonblokje
8 uien
4 teentjes knoflook
300 gr kippengehakt
1 stokbrood om af te bakken
1 el kerriepoeder
2 kruidentuiltjes
30 gr boter
30 gr bloem
2 el witte wijnazijn
4 el Luikse siroop
100 gr geraspte kaas
Olijfolie
Peper en zout
Bereiding :
Los het bouillonblokje op in 1,5 l kokend water.
Pel de uien en snij ze in rondjes.
Pers de knoflook.
Kruid het gehakt met peper en zout en rol er met bevochtigde handen kleine balletjes van. Zet ze in de koelkast.
Bak het stokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Fruit de uien en de knoflook 5 minuten op een laag vuur in wat olie. Bestrooi met het kerriepoeder en fruit alles nog 1 minuut. Giet er 4/5 van de bouillon bij en voeg de kruidentuiltjes en de balletjes toe. Laat alles 15 minuten zachtjes koken en kruid op het einde met peper en zout.
Verwarm de grill voor op 200°C.
Laat de boter smelten in een pannetje, voeg de bloem toe en meng. Giet er de azijn, de siroop en de rest van de bouillon bij en breng zachtjes aan de kook.
Snij het stokbrood horizontaal door en vervolgens in stukken van 4 cm. Bestrooi ze met geraspte kaas en zet 2 minuten onder de grill.
Besprenkel de soep met de saus en serveer met het kaasbrood.