Deze stoofschotel is rijk aan groenten, niet pikant en zeker niet
vet. Wie niet van lamsvlees houdt, kan kalkoen of kipfilet gebruiken.
BENODIGDHEDEN
500 gr lamsbout of variant
2 uien
10 flinke tenen knoflook
1 aubergine
1 courgette
4 middelgrote aardappelen
10 groene licht pittige pepers
4 flinke tomaten
1 groot blik tomatenpuree
1 el olijfolie
4 blokjes bouillon
1 tl chilivlokjes
enkele takjes bladpeterselie,
1 tl oregano
1 takje verse munt
peper en zout.
BEREIDINGSWIJZE
Snij het vlees in dobbelstenen
Snijd de verschillende groenten in stukken,
Verwijder het zaad uit de tomaten en pepers en snijd in stukjes.
Hak de knoflook fijn en snipper de kruiden.
De fijngehakte peterselie wordt bij het serveren gebruikt.
Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees rondom bruin.
Doe in Stappen de verschillende groenten erbij en laat deze steeds even meebakken.
Als alles in de pan zit, bak dan de tomatenpuree mee.
Voeg nu drie blikjes water toe, de bouillon en kruiden.
Roer voorzichtig door, sluit de pan
Laat het geheel ongeveer drie kwartier zachtjes stoven
Vergeet niet af en toe te roeren.
Serveer met warm Turks brood, knoflooksaus en een glaasje wijn.