Voor de witte chocolademousse: 8 cl room / 225 gr witte chocolade
Voor de melkchocolademousse: 2 eieren / 65 gr zure room / 130 gr melkchocolade / 30 gr boter
1 snuifje zout
Voor de pure chocolademousse: 2 eieren / 65 gr zure room / 130 gr pure chocolade /
1 afgestreken eetlepel suiker / 30 gr boter / 1 snuifje zout
Bereiding:
Maak de witte chocolademousse : breng de room aan de kook. Haal de pan van het vuur, voeg de gehakte witte chocolade toe. Laat 2 minuten rusten en meng met een klopper tot een gladde ganache. Laat de volledig afgekoelde ganache 6 uur in de koelkast opstijven.
Maak de melkchocolademousse: smelt de gehakte melkchocolade au bain-marie. Haal de pan van het vuur, laat er al roerend de boter in stukken smelten en giet in een kleine kom. Meng er de zure room en de eidooiers onder. Klop de eiwitten met het zout tot stevig schuim en meng ze voorzichtig onder de bereiding.
Maak de pure chocolademousse op dezelfde manier, maar vergeet de suiker niet toe te voegen.
Klop de witte chocoladeganache lichtjes op tot een schuimige, maar soepele massa.
Doe de 3 mousses elk in een spuitzak en dresseer ze in opeenvolgende lagen in glazen, van licht naar donker. Laat minstens 2 uur in de koelkast opstijven.