100 ml wittewijnazijn
1 el suiker
1 rode ui
4 radijzen
1 biocitroen
200 ml zure room
4 sneden brood Le Savoureux
4 sneden gerookte zalm
4 tl kappetjes op azijn
2 el bieslook
Olijfolie, extra vierge
Peper en zout
Bereiding :
Warm de wijnazijn en de suiker op in een pannetje tot de suiker opgelost is.
Snij de rode ui in halve maandjes en de radijzen in dunne schijfjes.
Giet het azijnmengsel over de ui en laat 15 minuten marineren.
Rasp de zeste van de citroen.
Meng de zure room met de citroenzeste en kruid met peper en zout.
Verhit een beetje olijfolie in een grote braadpan en bak de sneden brood aan beide kanten goudbruin.
Garneer elke boterham met 1 el zure room, een sneetje gerookte zalm, wat radijzen, gemarineerde rode ui, kappertjes en fijngesnipperde bieslook.