500 gr aardbeien
250 ml slagroom
4 zakjes vanillesuiker
250 ml mascarpone
1 pak lange vingers
150 ml sinaasappelsap
2 eetlepels amaretto of limoncello
50 gr witte chocolade om te raspen
Paar blaadjes munt
Bereiding :
Was de aardbeien (laat de kroontjes nog even zitten) en laat ze uitlekken in een zeef.
Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Klop in een andere kom de mascarpone los. Voeg de likeur toe en klop de slagroom door de mascarpone.
Bekleed 4 schaaltjes met een laag lange vingers en besprenkel met de helft van het sinaasappelsap. Verdeel de helft van het mascarponemengsel eroverheen en strijk glad. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij in plakken. Verdeel een laag van de aardbeienschijfjes over de mascarponeroom en bestrooi met geraspte witte chocolade.
Bedek met een tweede laag lange vingers en besprenkel met het overige sinaasappelsap. Bedek met de overige mascarponeroom, geraspte chocolade, aardbeien en munt.
Laat minimaal een uur voor het serveren opstijven in de koelkast.