- 70 gr boter plus wat extra
- 125 gr bloem plus wat extra
- 1 ei
- 100 gr suiker,
- 2 el vanillesuiker
- 125 gr amandelpoeder
- 2 kl bakpoeder
- 250 gr yoghurt,
- 12 pralines.
VOOR DE AFWERKING :
150 gr mascarpone
30 ml amandellikeur
1 el suiker
2 el cacaopoeder
12 siliconen muffinvormpjes.
BEREIDINGSWIJZE:
Verwarm de oven voor op 200°
Smeer een cupcakevorm in met boter en bestrooi met bloem.
Laat de boter op een laag vuurtje smelten in een steelpannetje
Klop het ei los met de suiker en de vanillesuiker
Roer er de boter door.
Meng de bloem met het amandelpoeder en het bakpoeder.
Roer het afwisselend met de yoghurt door het deeg.
Vul de vormpjes ongeveer voor de helft
Leg er telkens een praline in.
Verdeel de rest van het deeg erover
Plaats ongeveer 25 min in de oven, tot ze goudbruin zijn.
Laat de cakejes afkoelen en haal ze dan uit de vorm.
Meng de mascarpone met de likeur en de suiker voor de afwerking.
Doe het mengsel in een spuitzak met een kleine ronde opening
Versier de cupcakes met de kleine dotjes.
Bestrooi met het cacaopoeder en serveer.