BENODIGDHEDEN
- 2 courgettes
- 2 aubergines
- 4 trostomaten
- rozemarijn
- tijm
- 3 teentjes look,
- olijfolie
- peper en zeezout
Spoel de courgettes, aubergines en tomaten
Snij ze in schijfjes.
Probeer de groenten te gebruiken die ongeveer dezelfde diameter hebben.
Pel de teentjes look en snij de look in plakjes.
Rits de rozemarijn en tijm van de takjes.
Giet olijfolie in de vuurvaste kom en zorg ervoor deze goed ingevet is.
Je kan ook boterpapier onderaan de vuurvaste kom leggen en dat dan insmeren met olijfolie.
Leg afwisselend tomaat, courgette en aubergine spiraalsgewijs in de kom.
Kruid tussen elke laag met versgemalen peper en ZEEZOUT.
Strooi tussen elke laag ook wat verse rozemarijn en tijm.
Verdeel de plakjes look ook over de verschillende lagen.
Overgiet rijkelijk met olijfolie eenmaal de kom volledig gevuld is.
Werk af let de resterende verse kruiden en kruid met peper en zout.
Zet in een voorverwarmde oven op 150° gedurende 1 uur.
Controleer met een scherp mes de gaarheid van de groenten.
Haal uit de oven en serveer onmiddellijk