2 sjalotten
2 teentjes knoflook
150 gr oesterzwammen
200 gr gemengde bospaddenstoelen
4 el sojasaus
400 ml room
½ groentebouillonblokje
400 gr tagliatelle
Takjes bladpeterselie
Geraspte Parmezaan
2 el olijfoli
Peper en zout
Bereiding :
Pel en snipper de sjalotten en de knoflook.
Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de sjalotten en de knoflook kort.
Snij de oesterzwammen in grove stukken en bak ze in een tweede pan samen met de bospaddenstoelen.
Voeg de sojasaus toe, laat ze even warmen, giet er dan de room bij en voeg het bouillonblokje toe. Laat koken tot romige saus.
Kook intussen de tagliatelle beetgaar in een ruime pan gezouten water.
Giet de pasta af en meng met de paddenstoelensaus.
Werk af met wat bladpeterselie en zwarte peper en serveer met Parmezaan.
SMAKELIJK !