400 gr couscous
20 gr bladpeterselie
20 gr verse koriander
20 gr bieslook
2 schaaltjes tuinkers
4 zalmfilets
Boter
Olijfolie
Peper en zout
Voor de vinaigrette :
1 teentje knoflook
2 el citroensap
1,5 tl honing
30 ml olijfolie extra vierge
Bereiding :
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg een klontje boter toe, kruid met peper en zout en meng. Laat een beetje afkoelen.
Hak de peterselie, de koriander en de bieslook fijn.
Schep al deze kruiden door de couscous, voeg ook de tuinkers toe en meng.
Kruid de zalm met peper en zout.
Verhit wat olijfolie in een braadpan en bak de zalm een paar minuten, hij moet rosé blijven.
Pers voor de vinaigrette de knoflook en meng alle andere ingrediënten.
Kruid met peper en zout.
Verdeel de couscoussalade over de borden, schik er zalm op, nappeer met de vinaigrette en serveer.