4 appels
125 gr suiker (+ extra)
1 rol bladerdeeg
90 gr boter
2 eieren
125 gr zelfrijzende bloem (+ extra)
50 gr poedersuiker
1 eetlepel hazelnoten
Bereiding:
Schil de appelen, maak er appelmoes van en voeg er naar smaak suiker aan toe. Laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed 4 vormpjes met het bladerdeeg en prik het in met een vork. Bestrijk het deeg met de appelmoes.
Klop de boter luchtig met de suiker. Doe er eerst een voor een de eieren bij en dan de zelfrijzende bloem. Lepel het cakebeslag op de appelmoes.
Bak de taartjes 20 à 25 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster. Maak intussen een glazuur van de poedersuiker en enkele druppels water. Hak de hazelnoten grof. Werk de taartjes af met wat glazuur, laat het uitharden en bestrooi met hazelnoten.