1 citroen
2 potten compote appels Carrefour Bio
50 gr bruine suiker
120 ml room
30 gr bloem
1 portie kruimeldeeg
Zout
*voor de crumble :
75 gr boter
100 gr suiker
100 gr bloem
Bereiding :
Verwarm de oven voor op 180°C.
Pers de citroen uit.
Meng in een kookpan de compote met de bruine suiker, 2 el citroensap en een snuifje zout.
Warm op een laag vuur op, voeg de room en de bloem toe en laat op een laag vuur nog 5 minuten warmen tot een dikke saus.
Rol het kruimeldeeg open en bekleed een taartvorm met het deeg en het bakpapier.
Prik de bodem met een vork, leg er een tweede vel bakpapier op en bedek met bakparels, droge bonen of kikkererwten.
Bak de deegbodem 10 minuten in de oven.
Maak de crumble: meng met je vingertoppen de malse boter, de suiker, de bloem en een snuifje zout tot een korrelig deeg.
Haal de taartbodem uit de oven en verwijder het bovenste bakpapier en de bakparels. Laat 5 minuten rusten en schep er dan het compotemengsel in.
Verdeel er de crumble over en bak nog 30 minuten in de oven.
Laat 15 minuten afkoelen en serveer lauw of afgekoeld.