400 gr varkenswang
Peper en zout
Klontje boter
2 fijngesneden uien
1 liter water
2 laurierblaadjes
2 runds-bouillonblokjes
Voor de pepersaus:
Klontje boter
Scheutje whisky
100 ml bouillon van de varkenswangetjes
250 ml volle room
Flink wat zwarte peper
Bereiding:
Dep het vlees droog. Kruid rijkelijk met peper en zout. Smelt de boter en bak ze tot ze mooi gekleurd zijn.
Laat de uien 5 minuten meebakken. Voeg water, laurier en bouillon toe en laat 1 uur pruttelen onder een deksel op een zacht vuur. Haal het vlees eruit als het bijna uit elkaar valt, laat even rusten en dep het droog.
Smelt opnieuw boter in een pan en bak de wangetjes nogmaals.
Blus met een scheutje whisky. Voeg 100 ml van de bouillon toe, waarin je de varkenswangetjes hebt klaargemaakt, en laat tot de helft inkoken. Voeg de room toe. Kruid met flink wat zwarte peper tot je het straf genoeg vindt. Laat indikken op een zacht vuurtje.