1 kg varkenswangen in blokjes
3 uien
2 laurierblaadjes
1 takje tijm
300 ml bruin trappistenbier
2 sneetjes oud brood
1 el mosterd
1 kl azijn
50 gr boter
Bruine roux (optioneel)
Peper en zout
Bereiding
Pel de uien en snij ze in ringen.
Snij varkenswangen in gelijke stukken en bak ze in de helft van de boter rondom aan. Haal de gekleurde stukjes vlees uit de pan. Doe de rest van de boter in dezelfde pan en bak er de uien in. Voeg ook de azijn toe. Als de uien mooi kleuren, mag het vlees er opnieuw bij. Voeg de laurierblaadjes en de tijm toe en blus met de trappist.
Smeer de mosterd op de sneetjes brood en leg ze op het vlees. Zet het vuur zachter, zet het deksel op de pot en laat het stoofvlees 1 uur tot 1u30 sudderen. Roer regelmatig om.
Kruid de stoverij met peper en zout en bind eventueel met bruine roux.
Lekker met handgesneden frietjes.