Ingrediënten voor 4 personen:
4 braadworsten
200 ml rode wijn
1 ui in halve ringen
2 laurierblaadjes
6 grote geschilde aardappelen in blokjes gesneden
4 wortels in stukjes gesneden
50 ml melk
1 eierdooier
2 tl muskaatnoot
1 tl currypoeder
2 tomaten in kleine blokjes gesneden
Klontje boter
Verse fijngesnipperde bieslook
Peper en zout
Bereiding:
Leg de braadworsten in een ovenschotel en overgiet met rode wijn. Voeg de ui en de laurierblaadjes toe en laat minstens 1 uur marineren in de koelkast.
Breng een grote pot met gezouten water aan de kook en kook de aardappels gaar in 15-20 minuten, voeg de laatste 10 minuten de wortels toe.
Giet de aardappels en wortels af en stamp ze met een stamper fijn.
Voeg de melk, eierdooier, muskaatnoot en het currypoeder toe en kruid naar smaak met peper en zout. Meng tot slot de stukjes tomaat onder de stoemp.
Haal de braadworsten uit de marinade en bak ze in een pan met een klontje boter, serveer met stoemp en bieslook.