1 gesnipperde sjalot
2 eetlepels fijngehakte peterselie
Bosje kervel
1,5 kilo bintjes
800 gr gepelde biefstuk
2 eetlepels fijngesneden kappertjes
2 eetlepels fijngesneden zilveruitjes
8 appelkappers
1 eierdooier
1 eetlepel mosterd
½ theelepel tabasco
2 theelepels Worcestersaus
1 eetlepel ketchup
Peper en zout
Bereiding (ongeveer 50 min):
meng de eierdooier met de mosterd, tabasco, Worchestersaus, ketchup en een snuifje zout. Snij het vlees heel fijn en meng er de kappertjes, zilveruitjes, sjalot en peterselie onder. Roer er de saus onder, proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Zet koel.
Schil de aardappelen, snij ze in plakken van 1 cm en snij ze vervolgens in frieten van 4 a 5 cm lang. Spoel onder water en dep goed droog. Bak ze lichtbruin in een friteuse op 160°C. Laat ze op keukenpapier uitlekken en afkoelen.
Bak de frietjes voor een tweede keer op 180°C goudbruin. Verdeel de tartaar in gelijke porties. Leg een dresseerring op een bord, vul met een portie tartaar en duw aan. Haal de serveerring weg. Werk af met de appelkappers en kervel. Serveer de frietjes bij de tartaar.