1 vel kant-en-klaar bladerdeeg
150 gram geitenkaas, type Chavroux
200 gram spekreepjes
200 gram gemengde sla
2 appelen
Takjes verse tijm
50 gram grofgehakte walnoten
1 eierdooier
4 eetlepels honing
1 eetlepel witte wijn-azijn
2 eetlepels olijfolie
Peper en zout
Bereiding (circa 25 minuten):
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg met het bakpapier uit op een bakplaat en steek er met een bakring of kommetje vier rondjes uit.
Spoel de appelen en snij ze in fijne partjes. Klop de geitenkaas even los in een kommetje en kruid met peper en zout. Meng er de verse tijmblaadjes door. Bestrijk de rondjes bladerdeeg met de geitenkaas, maar laat de randen vrij. Schik er de appelpartjes op, druppel de honing erover en plooi de randen over de taartjes naar binnen.
Klop de eierdooier los en bestrijk er de bladerdeeg-randen mee. Bak de taartjes zo’n 10 à 15 minuten in de oven.
Schik de gemengde sla op de borden. Bak de spekjes krokant in een pan zonder vetstof, laat uitlekken op keukenpapier.
Strooi de walnoten en de spekjes over de salade. Bedruppel met de olijfolie en de witte wijn-azijn. Kruid met peper en zout. Schik er de geitenkaastaartjes op en serveer.