Voor de biscuit :
5 eieren
200 gr suiker,
200 gr zelfrijzende bloem
1 tl bakpoeder.
Voor de vulling :
150 gr speculoos + extra voor de afwerking
250 gr zachte boter,
50 gr poedersuiker
5 el koffie
4 el Amaretto + extra om te besprenkelen,
opgeklopte slagroom voor de vulling.
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 180°
Vet een bakvorm in met boter
Bestuif met bloem.
Maak eerst de biscuit
klop de eieren en suiker tot een luchtig schuim
Zeef er de bloem en het bakpoeder over
Spatel VOORZICHTIG onder het luchtig schuim.
Bak de biscuit 40 minuten in de oven.
Maak de vulling
verkruimel de speculoos.
Meng 75 gr speculooskruimels, de boter, de poedersuiker, koffie en Amaretto grondig onder elkaar tot een smeuiige crème.
Haal de biscuit uit de oven en laat volledig afkoelen.
Snij horizontaal doormidden.
Besprenkel de binnenkant van de biscuit met Amaretto
Bestrijk één helft met speculooscrème.
Bestrijk de andere helft met opgeklopte slagroom.
Leg beide helften op elkaar en smeer de rest van de speculooscrème over en rond de biscuit.
Werk af met de resterende speculooskruimels, toefjes slagroom en wat kleine speculoosjes.