2 kg mosselen
1 takje selderij
2 wortelen
1 ui
2 tomaten in blokjes gesneden,
1 eetlepel boter
peper en zout
400 gr ongekookte spaghetti.
VOOR DE PESTO
1 bosje basilicum
25 gr parmezaan
2 teentjes knoflook
3 eetlepels olijfolie
BEREIDINGSWIJZE
Spoel de mosselen
Maak de groenten schoon en snijd ze in fijne reepjes.
Fruit de ui glazig in de boter
Doe er de selderij en de wortelen bij.
Laat vijf minuten stoven.
Doe er de mosselen bij en dek af
Laat op een hoog vuur koken.
Giet af in een zeef en vang het kookvocht op
Laat het kookvocht inkoken tot 1 deciliter.
Vermeng basilicum met de parmezaan, de uitgeperste knoflook en de olijfolie
Leng aan met de mosselsaus.
Kruiden met peper en zout.
Voeg de mosselen toe zonder schelp.
Kook de pasta beetgaar in gezouten water
Giet af en schep er de pesto met mosselen onder
Werk af met tomatenblokjes