- 1 kg venusschelpen
- 500 gr spaghetti of linguini
- een half kopje olijfolie
- 3 sjalotten
- 1 bussel (blad)peterselie
- 2 teentjes look
- peper van de molen
- zout
- Breng een grote pot licht gezouten water aan de kook voor de pasta.
- Versnipper de sjalotjes en plet de teentjes look.
- Verwijder de steeltjes van de verse peterselie en hak de blaadjes heeeel fijn.
- Spoel de venusschelpen grondig, zeker drie tot vier keer in gezouten water om het zand te verwijderen, zand tussen je tanden is niet zo lekker, dus zeker grondig doen.
- Kook de pasta al dente.
- Stoof de sjalotjes en look lichtjes aan de de kookpot.
- Gebruik daarvoor een stevige scheut olijfolie.
- Voeg voor de sjalotjes bruin worden de venusschelpen toe en dek te pot af met een deksel.
- Laat rustig even garen.
- GIET de pasta af en meng onder de venusschelpen.
- Kruid met flink wat peper van de molen, voeg de fijngehakte peterselie toe en meng het geheel.
TIP: gebruik iets minder zout dan normaal, de venusschelpen smaken al ziltig en te veel zout is niet lekker!!!