5 grote tomaten
2 teentjes knoflook
2 uien
250 gr kerstomaten
1 theelepel chilipoeder
2 theelepels currypoeder
20 gr verse basilicum
250 gr gegrilde paprika’s (uit een bokaal)
400 gr spaghetti
250 ml Alpro Cooking
Olijfolie
Peper en zout
Optioneel: 500 à 600 gr kippengehakt of vegetarisch gehakt
Bereiding :
Verwarm de oven voor op 160°C, bedek een bakplaat met bakpapier en breng een grote pot gezouten water aan de kook.
Snij de grote tomaten en één van de knoflooktenen in twee, en hak één van de uien grof. Verspreid ze op de bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster 40 minuten in de oven.
Verwarm wat olijfolie in een grote koekenpan. Als je kippengehakt of vegetarisch gehakt wilt toevoegen, nu is het moment. Anders sla je de volgende stap gewoon over.
Als de pan heet genoeg is, bak je het kippengehakt of vegetarisch gehakt bruin.
Snij ondertussen de rest van de uien en look fijn en halveer de kerstomaten. Zet het vuur onder de pan zachter en voeg de ui en look toe. Kruid met peper, zout, chilipoeder en currypoeder, gooi de kerstomaten erbij en stoof 5 minuten.
Doe de geroosterde tomaten, de helft van de basilicum en de gegrilde paprika’s in een blender en mix tot je een zachte saus hebt. Kruid af met peper en zout.
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de paprikasaus en de Alpro Cooking toe aan de koekenpan. Laat nog 6 minuten sudderen.
Giet de pasta af, doe ze in de pan en meng goed door. Hak de rest van de basilicum en strooi ze over de pasta. Dien meteen op.