4 skreifilets
800 gr prei
250 gr kerstomaten
2,5 dl lichte room
3 el boter
500 gr verse tagliatelle
Nootmuskaat
Zwarte peper
Zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schik de skrei naast elkaar in een ovenschaal.
Verdeel er 2/3 van de boter over en kruid goed met peper en zout.
Voeg ook de kerstomaten toe aan de ovenschaal.
Zet +/- 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Snij intussen de prei in fijne ringen.
Verhit de rest van de boter in een kookpot en stoof de preiringen 5 minuten.
Overgiet met de room en laat nog 10 minuten sudderen op een zacht vuur.
Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Kook intussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd : zie verpakking).
Giet af.
Meng de prei onder de tagliatelle.
Verdeel over de borden en leg er de skrei en de tomaten op.