4 kalfslapjes
Handvol fijngehakte basilicumblaadjes
2 lente-uitjes, in ringen gesneden
120 ricotta
4 plakjes rauwe ham
120 gr zongedroogde tomaatjes
60 gr bloem
1 losgeklopt eiwit
100 gr paneermeel
Olijfolie
Peper & zout
Voor de tomatensaus:
1 gesnipperde ui
4 eetlepels fijngehakte peterselie
2 teentjes geperste knoflook
400 ml passata
1 eetlepel suiker
4 eetlepels azijn
Bereiding: (40 minuten) :
Roer de ricotta los met het basilicum en de lente-uitjes en kruid met peper en zout. Leg de kalfslapjes mooi open. Beleg elk lapje met een plakje ham. Verdeel er de zongedroogde tomaatjes over en schep er wat van de ricotta op. Rol de lapjes op en zet vast met een houten prikker. Kruid met peper en zout.
Wentel de rolletjes eerst door de bloem, dan door het eiwit en tot slot door het paneermeel. Bak ze rondom goudbruin in wat olijfolie. Zet het vuur laag en laat nog 10 minuten bakken tot ze gaar zijn.
Fruit voor de saus de ui met de look en de helft van de peterselie in een flinke scheut olijfolie glazit. Voeg de passata toe en laat 10 minuten sudderen. Breng de azijn met de suiker aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Giet dit bij de tomatensaus en laat nog even doorkoken. Kruid met peper en zout en werk de saus af met de resterende peterselie. Leg er de schnitsel-rolletjes in en serveer meteen.