2 kg mosselen
300 gr schelpjespasta
2 stengels selder
2 preien
1 grote ui
2 teentjes knoflook
Handvol verse peterselie
1 eetlepel tomatenpuree
80 ml witte wijn
400 ml visfond
¼ koffielepel saffraan
Olijfolie
Peper en zout
Bereiding (ongeveer 30 min):
Meng de visfond met de saffraan en zet opzij. Spoel de mosselen. Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Spoel de selder. Maak de prei schoon en verwijder het groen. Snij de selder en het preiwit in brunoise. Spoel de peterselie en hak fijn.
Verhit de olijfolie en stoof de ui, knoflook, selder, prei en tomatenpuree 4 minuten aan. Blus met de witte wijn en laat inkoken.
Voeg de schelpjespasta, visfond, 700 ml water en peper toe. Dek af en laat 5 minuten koken. Voeg de mosselen toe. Dek af en laat nogmaals 5 minuten koken. Kruid af met peper en zout.