500 gr ongepelde rauwe scampi’s uit de diepvries
8 hotelbroodjes uit de diepvries
200 gr slaharten
5 mandarijnen
½ citroen
2 teentjes knoflook
2 sjalotten
2 el boter
1 dl lichte room (7%V.G.)
4 el sinaasappellikeur
Zwarte peper van de molen
Peper en Zout
Bereiding
Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal
Pers 2 mandarijnen en de citroen.
Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
Meng ze onder de scampi’s, 2/3 van het mandarijnsap, het citroensap en de sinaasappellikeur.
Kruid met peper en zout en schep goed om. Laat 30 minuten marineren in de koelkast.
Bak intussen de hotelbroodjes zoals aangegeven op de verpakking.
Pel de rest van de mandarijnen en verdeel in partjes.
Haal de scampi’s uit de marinade. Zeef de marinade.
Smelt de boter in een pan en bak de scampi’s 2 minuten aan elke kant op een zacht vuur. Giet er de gezeefde marinade bij en breng aan de kook.
Voeg de room toe en laat licht indikken.
Doe intussen de rest van het mandarijnsap in een pannetje met de mandarijnpartjes. Verwarm even en laat uitlekken.
Schep de scampi’s op de borden en leg er de warme mandarijnpartjes op.
Serveer met de slaharten en de hotelbroodjes.