1 gesnipperde ui
1 teentje knoflook
1 fijngehakte rode chilipeper
2 tomaten
1 rode paprika
2 eetlepels fijngehakte bieslook
24 gepelde en schoongemaakte scampi’s
150 ml witte wijn
150 ml visbouillon
4 eetlepels ketchup
1 eetlepel tomatenpuree
250 ml room
1 theelepel paprikapoeder
½ theelepel currypoeder
½ theelepel cayennepeper
Olijfolie
Peper en zout
Bereiding:
Kruid de scampi’s met peper en zout. Snij de paprika en tomaten in kleine blokjes.
Bak de scampi’s in olijfolie mooi rozig. Haal ze uit de pan. Doe de ui, geperste look, chilipeper, paprika- en tomatenblokjes in dezelfde pan en roerbak 1 minuut. Blus met de witte wijn en visbouillon en laat voor de helft inkoken. Voeg de ketchup, tomatenpuree en room toe en roer het geheel goed door. Laat enkele minuten koken.
Leg de scampi’s terug in de pan en kruid met de cayennepeper, currypoeder, paprikapoeder en zout. Schep de scampi diabolique in kommen en werk af met bieslook.